Een kattenmens? Ja, een kattenmens kun je mij wel noemen. In mijn ouderlijk huis hebben we altijd katten gehad en nu ik mijn eigen gezinnetje heb, hoort daar ook zeker een kat bij. Je hoort wel eens dat wanneer er door een jong stel een kat in huis genomen wordt, niet veel later de kinderen zullen volgen. Bij ons klopt dit verhaal als een bus. In juli trok Maurice de Poes bij ons in, niet veel later begonnen mijn moederhormonen op te spelen en in Februari was ik zwanger.

Maurice is wel een bijzonder beestje, zijn stamboom getuigt niet van veel klasse. Zijn vader was een schooier op een industrieterrein en zijn moeder scharrelde daar wat achteraan. Zijn jeugd liep ook niet voorspoedig, zo is hij als jong katje eens van twee hoog uit het raam gevallen en heeft hij ook nog een uur opgesloten gezeten in de wc-pot. Nu we in Nederland wonen is hij van binnenpoes omgetoverd in een echte buitenkat. Ondanks dat deze transformatie gepaard ging met veel schrammen en stoten lijkt hij toch zijn rust gevonden te hebben.
Het is een feit dat je echt gehecht raakt aan zo’n dier. Zo geeft op vakantie gaan altijd een dubbel gevoel. Hartstikke leuk natuurlijk zo’n vakantie, maar dat betekent wel dat wij Maurice moeten missen… en hij ons! Gelukkig is mijn oma in de buurt om voor hem te zorgen, maar zodra we thuis zijn van vakantie vliegen we elkaar, bij wijze van spreken dan, in de armen. Nu staat er op de zonneschermen in onze auto wel een grappige foto van Maurice, zo missen we hem net iets minder.

Dat Maurice echt onderdeel van ons gezin uitmaakt, mag overduidelijk zijn. Er is geen activiteit of Maurice loopt niet voor, achter of onder je voeten. En bij een spelletje monopoly ligt hij nog het liefst uitgestrekt op het speelbord. Stofzuigen daarentegen is zijn ding niet, zodra je deze tevoorschijn haalt maakt hij zich gauw uit de voeten.
Iedereen met een huisdier weet het, we hechten ons enorm aan onze lieve en trouwe viervoeters. Daarom voelt het ook zo goed om met dierendag iets bijzonders te geven. Ook de kinderen proberen er deze dag een echt feestje van te maken voor Maurice. Vorig jaar waren we net verhuisd met dierendag, toen hebben we in de keuken zijn plekje gecreëerd met zijn drink- en eetkommetjes. Dit hebben we gedaan door zijn kommetjes op een snijplank met zijn foto en naam te zetten.
Ben jij net zo dol op je huisdier als ik op Maurice ben? En zoek je nog naar leuke ideeën voor dierendag? Kijk dan ook eens op onze Dierendag pagina. Er staan zeker een paar leuke tips tussen. Ook vind je hier leuke cadeautjes om aan een dierenliefhebber te geven. Want heb je een leuke, bijzondere of grappige foto van een huisdier, dan is het altijd leuk om deze op een persoonlijk cadeau te laten printen.