Ben jij uitgenodigd om een doop of doopfeest bij te wonen binnenkort? Dan moet je natuurlijk ook op zoek naar een gepast doopcadeau. Schiet je daar nu al helemaal van in de stress, omdat je geen flauw idee hebt waarmee je wel of niet aan kunt komen? Dan is dit blog je redding! Ik help je hier een flink eind op weg bij de zoektocht naar het perfecte doopcadeau.

Een doop is een bijzondere gebeurtenis in een mensenleven en vraagt dus ook om een cadeau dat dit speciale moment eer aandoet. Tijdens dit eeuwenoude ritueel wordt iemand besprenkeld met of ondergedompeld in doopwater en zo symbolisch ingewijd tot het christendom. Maar hoewel het om een wereldwijd bekende traditie gaat, is de ene doop toch echt de andere niet. In dit blog laat ik je zien welke verschillende soorten dopen er allemaal zijn en welk type doop kado daar het beste bij past.

In dit blog geef ik je tips voor een:

* Doopcadeau jongen

* Doopcadeau meisje

* Doopcadeau peter en meter

* Doopcadeau volwassenen

Doopcadeau jongen

De meeste rooms-katholieke en protestantse kerken hanteren de kinderdoop. Hierbij is het de bedoeling dat het kind zo snel mogelijk na de geboorte gedoopt wordt. Van vroeger uit is het gebruikelijk om het kind tijdens de doop ook een tweede naam te geven, de zogenaamde doopnaam. Daarom is een doopcadeau voorzien van de naam van het kind ook uitermate geschikt.

Kinderbordje

Wanneer de dopeling een pasgeboren jongetje is, dan wil je de ouders natuurlijk graag verrassen met een beetje stoer en jongensachtig doopcadeau. Je kunt daarvoor bijvoorbeeld denken aan een kinderbordje voorzien van een foto en naam van de dopeling, plus de datum waarop de doop heeft plaatsgevonden. Zolang de kleine nog niet van het bordje kan eten, krijgt dit bijzondere doopcadeau vast en zeker een mooi plekje in de buffetkast of op de schouw. De kinderbordjes zijn gemaakt van supersterk gepolijst kunststof waardoor ze breukvast zijn en een leven lang meegaan!

Kinderbordje

Boek met naam

Een ander origineel doopcadeau voor een jongen is een boek met naam. En om dichtbij de christelijke ondertoon van de dag te blijven, geef je dan natuurlijk de Ark van Noach. Het kind speelt in deze speciale versie van het aloude Bijbelverhaal zelf een hoofdrol. Hij of zij mag Noach helpen bij het bouwen van de ark om zo de dieren te redden van de overstroming. Een doopcadeau waaruit gegarandeerd met veel plezier voorgelezen en later zelf gelezen zal worden!

Kinderboek met naam

 

Tegel met foto en tekst

Een mooie en blijvende herinnering aan het moment van de doop is een tegel met foto en tekst. Door hier de naam van het kind, een foto en de doopdatum op te laten drukken, zorg jij voor een uniek aandenken aan deze bijzondere gebeurtenis. Met een ruime keuze aan verschillende designs, kun jij de tegel voorzien van de juiste look & feel, zodat het doopkado perfect past in het interieur van de ontvangers.

Dooptegel

Doopcadeau meisje

Ook voor meisjes zijn er natuurlijk mooie doopcadeaus verkrijgbaar. Alhoewel een echt strikt onderscheid tussen doop cadeautjes voor jongens en meisjes natuurlijk niet echt bestaat, want het verschil zit hem natuurlijk met name in bijvoorbeeld de kleuren en designs die je kiest voor je persoonlijke ontwerp. Maar toch zijn er wel een aantal cadeaus die met name leuk zijn om te geven als er een meisje gedoopt wordt.

Handdoek met naam

Met een luxe geborduurde handdoek als doopcadeau zit je eigenlijk altijd goed. Deze zachte handdoeken zijn gemaakt van 100% katoenen badstof en worden geborduurd met hoogwaardig borduurgaren in diverse kleuren. Laat bijvoorbeeld de naam van de dopeling en de datum van de doop op de handdoek borduren en je geeft een uniek doop cadeau dat nog jarenlang mee gaat.

Geborduurde handdoek

Ballon met foto

Vaak wordt er na een doop ook een doopfeest gegeven. In informele sfeer kunnen familie en vrienden de ouders van de dopeling feliciteren en hun doop kadootjes overhandigen. Dan is het natuurlijk wel zo leuk als dat doopfeest ook een beetje feestelijk aangekleed is. Daar kun jij een bijdrage aan leveren door een ballon met foto cadeau te geven. Hiermee zorg je gegarandeerd voor een vrolijke noot, want bij het openen van de cadeauverpakking vliegt de ballon meteen uit de verpakking.

Ballon met foto

Knuffel met naam

Meer op zoek naar een doopcadeau waar de kleine ook zelf wat aan heeft? Dan is het leuk om bijvoorbeeld een lieve knuffel te laten personaliseren met je eigen foto en tekst. Jouw persoonlijke ontwerp wordt op het T-shirt van een knuffel naar keuze gedrukt. Hiermee geef jij een doop kado waar het kind als snel heerlijk tegen aan kan kruipen en mee kan kroelen.

Knuffel met naam

Doopcadeau peter en meter

In de katholieke kerk is het van oudsher gebruikelijk om voor de doop een peter en meter aan te wijzen, oftewel een peetoom en een peettante. Zij fungeren tijdens de doop als getuigen, maar worden daarnaast ook geacht bijzondere zorg en aandacht te besteden aan de katholieke opvoeding van het kind, in het bijzonder wanneer het kind zijn beide ouders zou verliezen. In de praktijk zijn de peter en meter vooral ook degenen die het kind een beetje extra verwennen. Daarom is het zeker op zijn plaats om ook wat betreft het doopcadeau net even extra uit te pakken.

Spaarpot met naam en foto

Het is zeker niet ongebruikelijk dat de peter en meter hun petekind gedurende zijn of haar kinderjaren zo nu en dan voorzien van een extra zakcentje. Daarom is een spaarpot voor hen ook een heel toepasselijk doop kado. Voorzie de spaarpot van een mooie foto van het kind en de doopdatum en je maakt er een echt persoonlijke verrassing van. Eventueel kun je er ook nog wat extra geld in doen.

Spaarpot met naam en foto

 

Baby armband met naam

Als peter of meter fungeer je tijdens de doop als getuige en dus is een blijvend aandenken aan dit bijzondere moment zeker op zijn plaats. Met bijvoorbeeld een echt zilveren baby armband met daarop een een persoonlijke gravure geef je een doopcadeau dat een heel leven lang bewaard zal blijven. De eerste tijd kan het kind het armbandje dragen, maar zo’n bijzonder sieraad zal ook later nog een speciaal aandenken blijven.

Baby armband met naam

Kinderstoel met naam

Je kunt er ook voor kiezen om een doop kado te geven voor op de kinderkamer. Dan is deze kinderstoel met naam of tekst erop geborduurd een ontzettend leuk idee! Deze zachte kinderstoel is verkrijgbaar in diverse hippe kleuren. De stoel is superzacht en zit heerlijk. Knoeien is geen probleem, want de hoes is afneembaar. Een echte aanwinst voor iedere kinderkamer en een absoluut origineel doopcadeau!

Kinderstoel

Doopcadeau volwassenen

In sommige kerken is het gebruikelijk dat de doop pas plaats vindt als iemand al volwassen is en er dus zelf voor kiest om gedoopt te worden. Dat vraagt uiteraard om een heel ander soort doopcadeau dan wanneer het om een pasgeboren baby’tje gaat. Daarom geven we je in dit blog ook een aantal tips voor een geschikt geschenk bij een volwassendoop.

Kaars met foto

Een kaars is binnen het christendom een belangrijk symbool. Het wordt gezien als het licht dat de duisternis verdrijft. Daarom is een kaars ook heel geschikt als doopcadeau. Helemaal bijzonder wordt het wanneer je die kaars voorziet van een foto van de dopeling en de doopdatum. Zo geef jij een passend aandenken aan deze speciale gebeurtenis.

Kaarsen bedrukken met foto

Hanger met foto of tekst

Wanneer mensen er op volwassen leeftijd voor kiezen om gedoopt te worden, dan is dit moment voor hen vaak van grote waarde. Een blijvend aandenken hieraan is dan ook zeker op zijn plaats. Een mooi sieraad, zoals een gegraveerde hanger, is dan een heel geschikt doop kado. Laat de voorkant bijvoorbeeld graveren met een foto van de dopeling en de achterkant voorzien van de doopdatum. Een doopcadeau om altijd bij je te dragen!

Hanger met foto of tekst

Pen met gravure

Wil je wel graag een blijvend aandenken geven, maar heeft de dopeling niet zoveel met sieraden? Dan is een pen met gravure misschien het doop cadeau dat je zoekt. Door de luxe geschenkverpakking is dit een echte eyecatcher die vast en zeker een mooi plekje krijgt in het huis van de ontvanger.

Pen met gravure

 

Het perfecte doopcadeau gevonden?

Hopelijk heb je tijdens het lezen van dit blog genoeg inspiratie opgedaan om een echt passend en origineel doopcadeau te kunnen geven. Zit jouw ideale doopcadeau er niet tussen? Neem dan nog eens een kijkje op deze pagina. Met zoveel keuze moet het vast lukken om het perfecte doopcadeau te vinden!