Het hele jaar door staat de juf klaar voor de kinderen in de klas. Ze doet elke dag stinkend haar best om hen zoveel mogelijk te leren en ervoor te zorgen dat iedereen een leuke tijd heeft. Dan is het aan het einde van het schooljaar wel zo leuk om haar te bedanken voor al die inzet met een mooi afscheidscadeau.

Maar daarbij is het nog niet altijd makkelijk om met iets origineels op de proppen te komen. Want de juffrouw krijg uiteraard ieder jaar opnieuw een flinke stapel bedankjes. Hoe zorg je dan dat jouw afscheidscadeau er echt uitspringt? Door er iets unieks van te maken met je eigen foto of tekst!

Om je daarbij een beetje op weg te helpen geven we je in dit blog 5 tips om zelf een origineel afscheidscadeau voor de juf te maken. Je leest onder andere hoe je dat kunt doen met:

  • Je mooiste tekening
  • De leukste klassenfoto
  • Een grappige quote
  • De namen van alle kinderen
  • Een lief gedichtje

En natuurlijk geldt voor al deze tips dat je ze ook voor meesters kunt gebruiken. Want die zijn tenslotte net zo belangrijk als juffen!

 Afscheidscadeau juf met je mooiste tekening

Vooral in de jongste groepen wordt er op school nog volop getekend en geknutseld. Daarom is het in die leeftijdsgroep hartstikke leuk om een kunstwerkje te gebruiken voor op het afscheidscadeau voor de juf. Je kunt daarvoor een persoonlijke tekening gebruiken of met de hele klas gezamenlijk een knutselwerkje maken. Het is bijvoorbeeld hartstikke leuk om van ieder kind uit de klas met verf een handafdruk op papier te zetten en er vervolgens voor te zorgen dat alle afdrukken samen een hart vormen. Of teken een grote boom met takken waaraan de vingerafdrukken de blaadjes zijn.

Hart

Boom

Het kunstwerk kun je gebruiken voor op je persoonlijke afscheidscadeau door de tekening in te scannen of een foto te maken van het knutselwerkje. In onze gebruiksvriendelijke foto-editor kun je de afbeelding makkelijk en snel uploaden en verwerken in je persoonlijke ontwerp.

Je kunt de tekening of het kunstwerk vervolgens bijvoorbeeld op een mok of een kunststof bordje laten drukken. Zo kan de juffrouw tijdens iedere lunch genieten van haar unieke afscheidscadeau!

Lazar

Afscheidscadeau juf met je leukste klassenfoto

Ieder jaar opnieuw worden er schoolfoto’s gemaakt. Een vast onderdeel daarvan is ook de klassenfoto. Deze gezellige groepsfoto kun je natuurlijk maar wat goed gebruiken voor op het afscheidscadeau voor de juf. Wil je de juf graag verrassen met een praktisch cadeau? Laat dan bijvoorbeeld een mooie schrijfmap of agenda bedrukken met de klassenfoto. Zo denkt de juf iedere keer dat ze aan het werk gaat weer even terug aan jullie klas.

Schrijfmap

 

Maar een klassenfoto is natuurlijk ook heel geschikt om uit te vergroten en te gebruiken voor een mooie wanddecoratie, zoals bijvoorbeeld een canvas of een klok. Voor zo’n bijzonder afscheidscadeau vindt de juf vast wel een mooi plekje in de klas!

Klok

Afscheidscadeau juf met een grappige quote

Je kent ze vast wel, de populaire quotes zoals bijvoorbeeld ‘Keep Calm and…’ of andere inspirerende spreuken en gezegdes die je overal terugziet. Je kunt zo’n grappige uitspraak ook heel goed gebruiken voor op het afscheidscadeau van de juf. Ga op zoek naar een spreuk die jij heel toepasselijk vindt voor de juffrouw of jullie klas en verwerk die in je persoonlijke ontwerp voor op het cadeau. Leuk voor op bijvoorbeeld een dienblad, T-shirt of muismat.

Dienblad

Spreuk

Muismat

Afscheidscadeau juf met alle namen

Heb je geen foto voor handen en ook geen inspiratie voor een leuke quote? Gelukkig heb je ook altijd nog de namen van de kinderen uit de klas om mee te werken. Je kunt bijvoorbeeld alle namen op een etiket van een gevuld snoepblik zetten. Daarmee verwen je de juf met iets lekkers en kan ze het blik later ook nog gebruiken als bijvoorbeeld een pennenbakje. Ook leuk is het om alle namen van de kinderen op de achterkant van een door jou ontworpen T-shirt te laten drukken. Zo creëer je een stoere look, een beetje zoals het tourschema op een T-shirt van een bekende band.

T-shirt
Afscheidscadeau juf met een lief gedichtje

Een lief of grappig gedichtje kun je ook heel goed gebruiken voor op het afscheidscadeau voor de juf. Misschien heb je op school wel een mooi rijmpje geleerd. Als zelf dichten misschien nog een beetje lastig is, kun je op internet ook allerlei leuke rijmpjes over juffen en meesters vinden. Gebruik het rijmpje bijvoorbeeld voor op een persoonlijke oorkonde of poster voor in het klaslokaal. Met zo’n vertederend afscheidscadeau tover je zeker weten een glimlach op het gezicht van de juffrouw!

Gedicht        Oorkonde

Hopelijk ben je door dit blog inmiddels genoeg geïnspireerd geraakt om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van een persoonlijk afscheidscadeau voor de juf. Natuurlijk zijn er nog honderden andere manieren om een cadeau uniek te maken met een foto of tekst. Misschien kom je nog wel op andere ideeën door nog eens al onze afscheidscadeaus voor de juf te bekijken. Heb je zelf nog leuke tips & tricks? Deel ze hieronder met ons!