Deze zomer hebben we wat te vieren bij YourSurprise: we bestaan namelijk precies 10 jaar!

Uiteraard hebben we daar als team onlangs al een onvergetelijk feestje van gemaakt, maar natuurlijk laten we deze mijlpaal niet zomaar voorbij gaan zonder het ook met onze klanten te vieren. Want zonder jullie hadden we het nooit zo ver kunnen schoppen! Daarom organiseren we van 27 juli t/m 5 augustus een feestelijke 10-daagse, met speciale kortingen, spectaculaire winacties, unieke weetjes en nog veel meer verrassingen!

tijdlijn-banner-small

Het begon allemaal precies 10 jaar geleden, toen het al sinds kleutertijd bevriende duo Gebrand Verton en Wouter de Vries fantaseerde over de toekomst na hun afstuderen. Dat het een eigen bedrijfje moest worden en dat ze van niets ‘iets’ wilden maken stond vast. In het zonnige Florida, onder het genot van een lekkere cocktail en met een fijn muziekje op de achtergrond, ontstond het idee om mensen de mogelijkheid te bieden om iemand te verrassen met een persoonlijk liedje.

Oprichters Wouter de Vries & Gerbrand Verton als kleuters

Oprichters Wouter de Vries & Gerbrand Verton als kleuters

Bij terugkeer in het even zo zonnige Zeeland, werden de mouwen opgestroopt en gingen ze met hun idee aan de slag. Omdat het beide heren zelf ontbrak aan enig muzikaal talent, werd er een zanger, zangeres, liedschrijver en een stel muzikanten ingehuurd. Er ontstonden liedjes voor verschillende gelegenheden waarop honderden unieke namen werden ingezongen. Dit alles werd op een, voor die tijd, uiterst moderne website online gezet en zo zagen YourSurprise en de Surprise Song het licht.

De Surprise Song: het allereerste cadeautje van YourSurprise

De Surprise Song: het allereerste cadeautje van YourSurprise

En warempel, het concept bleek aan te slaan. Het buitenland lonkte al snel, en met een Engelse versie van de Surprise Song weerhield niets ze er nog van om het ook buiten de landsgrenzen te gaan proberen. Als eerste in Engeland, maar in de jaren daarna werden ook de Duitse, Vlaamse en Franse klanten al snel op hun wenken bediend. De eerste nationale en internationale successen smaakten naar meer. Een uitbreiding van het assortiment leek dan ook een logische volgende stap. Alleen was daarbij nog wel even de vraag: waarmee?

Het antwoord lag eigenlijk al besloten in de bedrijfsnaam: YourSurprise, oftewel jouw verrassing. En dan vooral jouw heel persoonlijke verrassing. Daar borduurden ze op voort en zo werden de eerste persoonlijke cadeaus toegevoegd aan het assortiment. De website werd zo vorm gegeven dat je online heel gemakkelijk en snel een cadeautje van een foto en tekst kon voorzien. Deze persoonlijk opdruk werd dan met uiterste precies op het cadeau naar keuze aangebracht op de zolderkamer boven de schoenenwinkel van Gerbrand zijn ouders.

De zolderkamer waar het allemaal begon

De zolderkamer waar het allemaal begon

De zolderkamer kwam al snel bomvol te staan met printers, persen, computers en andere apparatuur. Her en der stonden er inmiddels ook wat bureaus met telefoons zodat de Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse klanten te woord konden worden gestaan. Maar nadat iedereen minimaal 100 keer zijn hoofd had gestoten aan het schuine dak, de dames van de schoenenwinkel nergens hun dozen meer kwijt konden en verdere groei op komst leek, werd de beslissing genomen om te verkassen.

Het oog viel op een leegstaande drukkerij in het centrum van Zierikzee. Het YourSurprise team, dat inmiddels bestond uit zo’n twintig man, ging fanatiek aan de slag met kwasten, verhuisdozen, stekkers en snoeren. In 2011 was het een feit: YourSurprise zat in een nieuw en groter pand. En dat bleek hoognodig, want het bedrijf bleef maar groeien. Steeds meer bestellingen, cadeaus, klanten en dus ook personeel volgden.

Het tweede onderkomen van YourSurprise

Het tweede onderkomen van YourSurprise

Verschillende awards en nominaties werden in de wacht gesleept, grote, internationale klanten als Coca-Cola wisten hun weg naar YourSurprise te vinden en onze cadeautjes werden naar steeds meer landen verzonden. Ook in Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg werd YourSurprise al snel populair. Met als gevolg dat we al snel weer uit ons jasje groeiden en we in 2013 alweer uit moesten kijken naar een nieuwe stek.

YourSurprise wint Cross Border E-commerce Award voor internationale inspanningen

 

Ook klanten als Coca-Cola weten YourSurprise inmiddels te vinden

Ook klanten als Coca-Cola weten YourSurprise inmiddels te vinden

Eigenlijk voelde niemand er iets voor om het gezellige centrum van Zierikzee te verlaten, laat staan om naar een andere stad of provincie te verkassen. In de zomer van 2013, op het terras van het stamcafé van YourSurprise aan de haven, werd er dus heel wat gesteggeld. Totdat iemand stelde dat je alleen maar de haven over hoefde te zwemmen om op het industrieterrein van Zierikzee te komen. En daarmee was de kogel door kerk: dat zou onze nieuwe uitvalbasis worden. Vanaf medio 2014 zitten we gevestigd aan de Industrieweg.

Het huidige onderkomen van YourSurprise

Het huidige onderkomen van YourSurprise

Het nieuwe pand opende de weg voor nieuwe groei. Onze persoonlijke mokken, telefooncases en alle andere cadeaus worden nu ook in Scandinavië verkocht. We ontwikkelen speciale concepten voor andere partijen die graag de persoonlijke cadeaus van YourSurprise verkopen met hun eigen look & feel, zoals Feyenoord, KLM en PwC. En heel recent  is er een unieke samenwerking met Personalgifts tot stand gekomen. Hierdoor kunnen er steeds meer persoonlijke cadeaus van unieke characters en bekende personages besteld worden, zoals onder andere K3, nijntje, Woezel & Pip en Dikkie Dik.

Ook voor persoonlijke cadeaus van special characters ben je bij YourSurprise aan het juiste adres

Ook voor persoonlijke cadeaus van special characters ben je bij YourSurprise aan het juiste adres

Uiteraard zijn we met z’n allen hartstikke trots op wat we de afgelopen 10 jaar hebben bereikt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we nu stil gaan zitten. Ook de komende 10 jaar blijven we iedere dag ons stinkende best doen om nog beter te worden in wat we doen. We hebben daarbij maar één doel voor ogen: over de hele wereld zoveel mogelijk mensen blij maken met het geven of ontvangen van een persoonlijk cadeau. Help jij ons daarbij?

Om je te bedanken voor je trouwe steun als klant de afgelopen 10 jaar, kun jij ons 10-jarig bestaan met ons meevieren tijdens onze speciale actie 10-daagse! Lees er hier alles over.