Een tijdje geleden is ons marketingteam aangevuld met een nieuwe aanwinst: Catlien. In het kader van haar opleiding vervult ze bij ons een praktijkopdracht om ons te helpen nog meer mensen blij te maken met het geven of ontvangen van een persoonlijk cadeau. Al snel kwam ze tot de conclusie dat er wat haar betreft één ding echt mist in ons assortiment. Catlien: “Ik heb zelf drie kinderen en kan me nog goed herinneren hoe bijzonder de eerste echo’s waren. De echofoto’s zijn alleen ergens in een lade beland en dat vind ik nu eigenlijk zonde. Het is veel leuker om die foto’s te gebruiken voor je aankondiging zwangerschap! En dan is het toch helemaal fantastisch als je er een persoonlijk cadeau mee kunt maken?” In dit blog vertelt Catlien je daar alles over!

Catlien: het brein achter aankondiging zwangerschap     Catlien: het brein achter onze aankondiging
zwangerschap cadeaus

Heerlijk vond ik het: een baby in mijn buik. Ik voelde ze al snel koppeltje duikelen. Het was fantastisch om ze te voelen, maar ook om ze te horen en te zien! Bij iedere bezoek aan de verloskundige liet de verloskundige me het hartje horen en bij de echoscopist kreeg ik een kijkje in mijn zwangere buik. De eerste babyfotoshoot stond rond de 8 weken gepland bij het echocentrum. In real time filmde de echoscopist mijn baby en de beste poses werden uitgeprint op fotopapier: wauw, de eerste echo foto! Hoe geweldig als je die kunt gebruiken voor een unieke en persoonlijke aankondiging zwangerschap?

In dit blog geef ik je leuke tips om je zwangerschap aan te kondigen met de echo foto van je baby! Deze echofoto kun je met eigen bedachte teksten en leuke designs op fantastisch leuke fotocadeaus laten drukken, zoals een:

* Taart met echofoto en tekst

* Rompertje met echofoto en tekst

* Babymutsje met tekst

* Kaart met echofoto en tekst

* Kinder T-shirt met leuke tekst

* Champagne met echofoto en tekst

Aankondiging zwangerschap met eerste echo

Ik keek enorm uit naar het eerste bezoek aan de echoscopist: eindelijk konden we dat mensje in mijn buik zien. Niet alleen ik, maar ook papa was natuurlijk reuzebenieuwd. De zwangerschapstest was duidelijk, maar in het begin merkte ik nog niet veel van de baby. Toen we bij het echocentrum dat spookje op het scherm zagen verschijnen, wisten we het écht zeker: zwanger! Dolenthousiast wilden we het natuurlijk zo snel mogelijk aan onze ouders vertellen.

Aankondiging zwangerschap met echofoto

Met de losse echofoto’s in mijn tasje reden we meteen door naar de aanstaande opa en oma. Zo trots als een pauw lieten we hen de foto’s zien. Heerlijk, die blikken, die emoties, de knuffels. Maar het kan nog veel mooier! Als ik toen bij YourSurprise had gewerkt, dan had ik toch nog een dagje gewacht. De aankondiging zwangerschap is namelijk nog velen malen mooier met een origineel foto cadeau van de echo! Of meer dan één cadeau: een fotocadeau voor papa, voor opa en oma, voor de tantes en ooms en natuurlijk onze dierbare vrienden was ook leuk geweest. Je zou ze ook allemaal tegelijk uit kunnen nodigen voor een kopje koffie met een stukje taart. En op die taart laat je dan natuurlijk de echo foto drukken!

Aankondiging zwangerschap taart

Echo foto cadeau met tekst

Stel dat je je lieve familie en vrienden niet allemaal tegelijk bij elkaar krijgt voor de aankondiging zwangerschap, dan kun je je schoonouders bijvoorbeeld een lief rompertje met de tekst ‘Hoera jullie worden opa en oma!’ geven. Voor je eigen ouders kun je een schattig babymutsje laten bedrukken met een verrassende tekst en hip design. Terwijl ik dit schrijf word ik zelf al helemaal enthousiast en zie ik de reacties op hun gezichten al voor me: eerst verbaasd, dan valt het kwartje, vervolgens gejuich 🙂

Aankondiging zwangerschap rompertje

En omdat je natuurlijk niemand wilt overslaan met vertellen dat je zwanger bent, stuur je naar je broers, zussen en vrienden een verrassende chocoladekaart. Natuurlijk met de echofoto op de voorkant, vergezeld van de uitgerekende datum. Zeker weten dat ze dat geweldig vinden. Met zo’n uniek echo foto cadeau vertel je op een écht originele manier dat je zwanger bent!

Aankonding zwangerschap kaart

Bij een volgende zwangerschap zou ik de aankondiging misschien wel plannen op een familiefeestje. Voor de oudste zou ik dan een hip kinder T-shirt met de echo foto in een grappig design laten maken, met de tekst ‘Jippie, ik word grote broer’ pontificaal op zijn borst. Op het moment dat hij de kamer binnenloopt is het dan meteen duidelijk! Vervolgens kan iedereen (behalve ik als zwangere zelf natuurlijk) met een bedrukte fles champagne het blijde nieuws extra feestelijk inluiden.

Aankondiging zwangerschap champagne

Pretecho op foto cadeau

Als je zwanger bent, verwijst de verloskundige je meerdere keren door naar het echocentrum. Elke keer kun je met volle teugen van het mensje in je buik genieten. Het zwaait, duikelt, schopt, wrijft en duimt. Bij elk bezoek is de baby weer gegroeid en krijg je een echo foto van hem of haar mee, meestal een zwart-wit foto in 2D. Mijn zwangere vriendin heeft pas een pretecho laten maken: wauw! Zij heeft nu digitale 3D foto’s en een 4D echo op DVD. Ik heb de echofoto’s samen met haar bekeken en ze zijn zo mooi en echt! We maken nu al grapjes over op wie hij het meest lijkt 🙂 Ik ga mijn zwangere vriendin en de aanstaande papa een uniek foto cadeau geven met de mooiste 3D echo foto van hun baby. Ik denk een ketting met foto voor haar en een sleutelhanger met foto voor hem. Ik weet zeker dat ze dolblij zullen zijn met dit persoonlijke cadeau!

Pretecho op ketting met foto

Verras familie en vrienden met jouw unieke echo foto cadeau

Zelf ben ik erg enthousiast over de mogelijkheden voor een originele aankondiging zwangerschap met de echo foto van de baby. Ik hoop dat ik dit enthousiasme in dit blog heb overgebracht op jou! Als je zwanger bent of wilt worden komt dit blog vast als geroepen. Anders ken je vast iemand in je omgeving, dan is het leuk om deze leuke ideeën met haar te delen. Kijk ook eens op de pagina ‘Aankondiging zwangerschap’ voor nog meer tips en ideeën!