4 oktober dierendag: de dag om jouw huisdier in het zonnetje te zetten met een dierendag cadeau. Elk jaar valt dierendag op dezelfde datum. Dierendag wordt ook wel werelddierendag genoemd en is een dag waarop je jouw dier kunt tonen hoeveel je om hem of haar geeft. Wereldwijd krijgen alle dieren op deze dag wat extra aandacht of een leuk dierendag cadeau. Het hele jaar door zorg je natuurlijk goed voor je (huis)dieren, maar op dieren dag doen veel dierenliefhebbers nog een stapje extra. Je kunt het vergelijken met het vieren van de verjaardag van het dier. Niets is te gek!

Wil jij op dierendag 2015 je huisdieren op een hele originele manier verrassen met een dierendag cadeau? Met een leuk cadeau maak je jouw huisdier zeker blij! Of het nu om een kat, hond, konijn, parkiet, hamster, schildpad of welk dier dan ook gaat; je vindt altijd wel een leuk dieren cadeau. Vaak worden dieren op dierendag verwend met allerlei lekkere snacks. Maar naast deze lekkernijen zijn er nog veel meer mogelijkheden. In dit blog hebben we het daarom over:

Dierenaccessoires

Wat dacht je van leuke dierenaccessoires voor je liefste troeteldier? Geef bijvoorbeeld een kat een leuk speeltje waarmee ze urenlang zoet zullen zijn. Bij een dierendag cadeau voor een vogel kun je denken aan een schommeltje of een belletje, maar ook een spiegeltje vinden vogeltjes, die alleen in een kooitje verblijven, enorm leuk! Dan is het net alsof ze toch een vriendje hebben waar ze overdag gezellig tegen kunnen kletsen.

Als dierendag cadeau kun je ook denken aan de volgende dierenaccessoires: een dierenkussen, hondenshirt of voerbak. Laat bijvoorbeeld de honden- of kattenvoerbak bedrukken met je dierennaam. Zo weet je altijd van welk dier de voerbak is en heeft hij of zij ook echt een persoonlijk cadeau. Ook nog eens handig voor als je tijdens je vakantie een oppas hebt die de hond of kat eten geeft!

Kattenvoerbak

 

Maar denk ook eens aan de dieren in de natuur en in je tuin. Ook daar zijn genoeg leuke dieren accessoires voor te vinden. Hang bijvoorbeeld heerlijke vetbolletjes in de tuin of een pinda slinger. De vogeltjes vinden dit lekker en je hebt zelf ook nog plezier van het dierendag cadeau! Wat is er nu leuker met een kop thee of koffie op de bank naar buiten te kijken en allerlei vogeltjes in de tuin te zien?

vetbolletjes

Een ander dierendag cadeau is een insectenhotel of een nestkastje. Dit zal ook zeker door de dieren gewaardeerd worden. Nu zul je wel denken een nestkastje en insectenhotel op dierendag is toch veel te laat? Juist integendeel! In de winter slapen vogels ook vaak in nestkastjes en een insectenhotel biedt ook een veilige overwinteringsplaats voor de kleine beestjes. In de lente en zomer is het juist een uitstekende broedplaats. Zo geef je in de winter bescherming aan de dieren en in de lente en zomer kun je zelf genieten van de nieuwe kroost.

Dierendag cadeau konijn

Heb je een konijn en weet je niet wat je moet geven als dierendag cadeau? De meeste konijnen vinden eten echt helemaal geweldig. Van een extra wortel, groot blad sla of speciale konijnensnoepjes zullen ze zeker smullen! Je kunt voor een konijn bijvoorbeeld ook denken aan een nieuw speeltje waarin je snoepjes kunt verstoppen. Zo stimuleer je jouw konijn tot bewegen en krijgen ze ook wat lekkers als beloning. Zeker weten dat ze hier enthousiast van worden!

konijn

Maar je kunt ze natuurlijk ook verwennen door een buitenren te kopen of een stukje tuin af te zetten waar ze dan heerlijk kunnen rondrennen. Een ander dierendag cadeau voor je konijn kan heel simpel zijn door hem lekker te aaien of zijn vacht te kammen. Zeker als een konijntje alleen in een hokje zit dan zal hij of zij dit zeker waarderen. Konijnen zijn namelijk echte gezelschapsdieren.

Dierendag cadeau hond

Een leuk dierendag cadeau voor je hond is een heerlijk hondenkussen. Je hond kan daar dan heerlijk op uitrusten na een lange wandeling of gewoon lekker even op relaxen en slapen. Maak het dierenkussen nog bijzonderder door het te laten bedrukken met de naam van je hond. Zo geef je hem op dierendag een echt persoonlijk cadeau!

Hondenkussen

Je kunt je hond ook een heel ander dierendag cadeau geven. Verwen jouw hond bijvoorbeeld eens met een heerlijke strand wandeling of een lange wandeling door het bos. Een hondenhalsband met naam is daarbij het ideale dierendag cadeau! Er is niets fijner voor je hond om lekker wat lichaamsbeweging te krijgen samen met zijn baasje of bazinnetje. En niet alleen voor de hond is het fijn, maar ook voor het baasje is het hartstikke gezond lekker buiten te wandelen.

Hondenhalsband

Ga je naar het strand? Neem dan een balletje mee om te spelen, of zoek in het bos naar een stok waarmee je jouw hond kunt laten apporteren. Met een hondenriem als dierendag cadeau kun je jouw hond op verschillende lengtes van je vandaan laten lopen. Handig als je jouw hond dichtbij moet houden omdat je een stukje langs een drukke weg moet lopen of juist als de hond niet mag loslopen en je hem wat meer loopruimte wilt geven.

Hondenriem

Dierenliefde

Maar ook als je geen huisdier hebt kun je op dierendag laten zien hoeveel dierenliefde je in je hebt. Je hoeft niet altijd een cadeau te geven op dierendag. Wat dacht je van een dagje vrijwilligerswerk op een kinderboerderij of in een asiel? En dan moet je niet meteen denken aan het schoonmaken van hokken, maar je kunt bijvoorbeeld ook een rondje gaan wandelen met de dieren. Of geef de dieren die tijdelijk in het asiel verblijven een beetje aandacht door ze te aaien of te borstelen. Een simpele manier om jouw dierenliefde te tonen zonder dat je een dierendag cadeau geeft. Zo geef je op dierendag, de dieren die geen baasje hebben, toch liefde en aandacht. Ik heb thuis zelf ook een konijn als huisdier en hij vind het heerlijk om buiten rond te rennen en zodra je een stap buiten zet komt hij al naar je toe gehuppeld. Als dat geen echte dierenliefde is…

Wil je zowel jouw hond als dieren in nood op dierendag verwennen? Dat kan met de snuffelbox van Stichting Dierenlot!

Hertjes

Ben je zelf ook zo gek op je huisdier en kan je er geen genoeg van krijgen? Dan kun je natuurlijk ook voor jezelf hele mooie cadeaus ontwerpen. Zo maak je met de leukste foto van jou en je liefste huisdier, of misschien gewoon je favoriete dier,  een unieke wanddecoratie. Wat dacht je van een foto van jouw lieveling op een mooie aluminium plaat, houten paneel of canvas? Dat wordt een echte blikvanger in je woon- of slaapkamer! Maar ook met een kussen voor op de bank met een prachtige foto of naam van je huisdier zie je jouw troeteldier elke keer weer terug.

foto-op-houten-plankenFoto op kussen

Wat je ook op dierendag 2015 voor je dier doet of als dierendag cadeau geeft, zorg dat jij en je huisdier er allebei van genieten!