Kerst is de gezelligste tijd van het jaar! Kerstmis draait om familie, gezelligheid, de kerstboom, kaarsen en kerstcadeautjes. Traditioneel worden wereldwijd kerstwensen overgebracht met het versturen van kerstkaarten. Wanneer je een kerstkaart in de winkel koopt staat de kerstwens er al op. Wanneer je kerstkaarten zelf maakt kun je ook zelf bepalen wat voor persoonlijke kerstwens jij op de kaart schrijft voor de ontvanger. Zo’n persoonlijke kerstwens zal door jouw familie en vrienden zeker gewaardeerd worden.

Kerstkaarten en kerst cadeaus horen bij Kerstmis. Door het digitale tijdperk wordt het steeds makkelijker om kerstkaarten te versturen, maar er gaat toch niets boven een persoonlijk geschreven kerstwens op de kerstkaart. Met mooie kerstwensen geef jij jouw kerstkaarten en kerstcadeaus net iets extra’s. Een aantal mooie kerstwensen die bijna iedereen kent zijn: Fijne kerstdagen, Vrolijk kerstfeest en Merry Christmas.

Wil je jouw kerstwensen niet zomaar op een kerstkaartje schrijven, maar op een echt spectaculaire manier versturen? Verstuur dan jouw kerstwensen in blokjes chocolade met een chocotelegram®. Zo heb je een origineel kerstcadeau, een persoonlijke kerstwens en heerlijke chocolade in één! Deze chocolade kerstwensen zijn bijna te leuk om op te eten. Superorigineel om naar jouw familie en vrienden te versturen, maar ook als verrassing voor je personeel.

chocotelegram

Kerst en nieuwjaarswensen

Vaak worden kerstwensen gecombineerd met nieuwjaarswensen, maar wat zijn nu leuke kerst en nieuwjaarswensen voor op je kerstkaart of bij je kerstcadeau? De kerstwens “Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar” wordt al jaren gebruikt en staat ook op bijna alle standaard kerstkaarten die je in de winkel ziet liggen. Tegenwoordig is de Engelse zin: “Merry Christmas and a Happy New Year” ook steeds populairder.

Wil jij van die standaard kerst en nieuwjaarswensen af en ben je op zoek naar inspiratie voor een originele kerstwens? Het is vaak lastig om originele kerst- en nieuwjaarswensen te bedenken, daarom hebben we in dit blog enkele leuke kerstwensen voor 2016 verzameld. Een makkelijke variant van de standaard kerstwens is:

“Fijne feestdagen en veel geluk, liefde en gezondheid voor het nieuwe jaar”,

maar ook

“Fijne kerstdagen en veel geluk en wijsheid in het nieuwe jaar.”

Zo kun je bijvoorbeeld iemand die in 2016 gaat verhuizen of op zoek is naar een nieuwe baan, succes wensen bij het vinden van een nieuw huis of nieuwe baan. Of wens iemand die ziek is geweest veel gezondheid toe in het nieuwe jaar. Denk zelf eens na over wat er dit komend jaar voor jouw familie of vrienden aan zit te komen en bedenk daar dan leuke kerstwensen voor. Zo maak je de wens extra persoonlijk dat zeker gewaardeerd wordt.

        

Voor de mensen die gelovig zijn wordt vaak de kerstwens ‘Fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar’ gebruikt. Je wenst met christelijke kerstwensen jouw familie en vrienden veel kracht en gezondheid toe. Kerstmis draait vooral om gezondheid, liefde en geluk.

Andere leuke kerst en nieuwjaarswensen zijn:

  • Een vrolijk kerstfeest, een spetterend uiteinde en een gelukkig nieuwjaar!
  • Wij wensen jullie 365 dagen vol warmte, liefde en gezondheid.
  • We wensen jullie een vrolijke uiteinde en een spetterend begin.

Kaarsen zijn onlosmakelijk verbonden met Kerst. Kaarsen zijn echte sfeermakers en staan superleuk op de gedekte kersttafel. Zet daarom jouw kerstwens eens op een geurkaars. Zo wens jij iemand op een wel heel bijzondere manier fijne Kerst en het ruikt meteen ook nog eens lekker in huis tijdens de feestdagen!

kaars

Zakelijke kerstwensen

Bedrijven willen natuurlijk ook een zo origineel mogelijke kerstwens naar hun personeel of zakelijke relaties sturen. Zakelijke kerstwensen gaan vaak over de samenwerking van afgelopen jaar en hopelijk ook weer voor komend jaar. Hieronder een aantal leuke zakelijke kerstwensen:

  • Bedankt voor de goede samenwerking in 2015. Hopelijk tot ziens in 2016!
  • Hartelijk dank voor het vertrouwen in ‘Bedrijfsnaam’ en de aangename samenwerking. Wij wensen u Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.
  • Wij danken u aan het einde van het jaar voor het vertrouwen en de fijne samenwerking!
  • Wij wensen u en uw medewerkers prettige feestdagen en hopen dat onze fijne relatie zich in het komende jaar zal voortzetten.

Alleen een kerstwens versturen is een beetje saai, daar hoort natuurlijk wel een leuk kerstcadeau bij. Voor zakelijke relaties en je personeel is een fles drank als cadeau erg leuk. Niet zomaar een standaard fles, maar eentje met jouw kerstwens op het etiket of op de wijnkist. Zo maak je van een simpele fles drank toch een heel luxe kerst cadeau!

Vind je een fles drank cadeau toch te standaard? Maak je personeel dan blij met een cadeaubon van YourSurprise! Zo kunnen ze zelf wat leuks ontwerpen en bestellen en weet je zeker dat iedereen blij is met zijn of haar cadeau. De cadeaubon heeft ook nog plaats voor je zakelijke kerstwens. Er zit namelijk een kaartje in waar je jouw persoonlijke boodschap op kwijt kunt! De cadeaubon zit ook nog eens in een leuk blikje dat je kunt laten bedrukken met je logo!

cadeaubon