De lente is weer in ons vooruitzicht en voor je het weet is het dus weer Pasen! Om alvast in de stemming te komen voor Pasen hebben wij de leukste paas ideeën voor je op een rijtje gezet. Van leuke paasactiviteiten tot aan hippe paaseieren schilderen en van de heerlijkste paasbrunch recepten tot aan leuke paasknutsels. Met deze gezellige en leuke paas ideeën wordt het zeker te weten een vrolijk Pasen!

# Een ei hoort erbij

Wie Pasen zegt, zegt paaseieren schilderen, chocolade paaseieren en natuurlijk paaseieren zoeken. Maar ook een lekker gekookt of gebakken eitje mag bij het paasontbijt natuurlijk niet ontbreken. Kortom eieren spelen een grote rol tijdens de Paasdagen. Hoe leuk is het daarom om geheel naar eigen wens en smaak samen met de kinderen de mooiste eieren te beschilderen. Laat de kinderen de eieren versieren met verf, glitters en stickertjes en ze zullen zelf de mooiste creaties maken. Verstop de zelfgemaakte eieren op paasochtend in de tuin en laat de kinderen op zoek gaan naar hun eieren. Als alle eieren gevonden zijn is het tijd voor het paasontbijt, waarbij de mooie eitjes eindelijk opgegeten mogen worden!

Paaseieren schilderenchocolade paasei met foto en tekst

# Paasboom

Net zoals een kerstboom bij Kerst hoort, kan Pasen niet zonder paasboom. Een vrolijke paasboom vol met kleurige eitjes, houten figuurtjes, paasdecoratie of strikjes en lintjes brengt je direct volop in de paasstemming. Wil je dit jaar de paasboom een extra bijzonder maken? Kies er dan voor om zelf paashangers te maken voor in de paastakken.
PaasboomZelfgemaakte paasdecoratie

 

 

 

 

# Paasknutsels

Maak je huis Paas klaar door het te versieren met allerlei, leuke zelfgemaakte paasknutsels. Ga een paar weken voor Pasen samen de kinderen aan de slag en knutsel de mooiste paasdecoraties zelf. Paasversiering zelf maken is erg makkelijk en er is genoeg leuks te maken. Met eigen gemaakte paasknutsels geef je het paasfeest een persoonlijk tintje en breng je op een unieke manier het huis helemaal in paassferen. Maak bijvoorbeeld een originele paasslinger, een paasmandje, de paashaas met een foto van je kindje of een prachtige decoratie met bloemen en versierde eieren.

Paasknutsels  Paasslinger  Paasmandje

# Paasbrunch

Niet alleen paashazen, chocolade paaseieren en een paasboom horen bij Pasen. Ook een overheerlijke Paasbrunch mag tijdens de paasdagen natuurlijk niet ontbreken. Als alle paaseieren zijn gevonden, druppelt de gehele familie binnen voor een lekkere brunch. Met speciale feestdagen zoals Pasen, is het leuk om hier extra veel werk van te maken. Want een feestelijke gedekte tafel, met mooie paasdecoratie en heerlijke gerechten dragen bij aan de feestvreugde. Kies voor een gezellige en warme sfeer aan tafel door gebruik te maken van persoonlijke aankleding. Laat bijvoorbeeld geurkaarsen bedrukken met een unieke foto van het gezin en serveer al het lekkers op een zelf ontworpen dienblad voorzien van een leuk paasdesign en een mooie foto. Met mooi tafellinnen, verse bloemen en voor iedere gast een persoonlijk champagneglas maak je de prachtige gedekte tafel helemaal af!

Geurkaars met foto en tekstChampagneglazen met gravure

# Paas chocolade

Pasen is de tijd van het jaar waar chocolade onlosmakelijk mee is verbonden. Pasen is nu eenmaal het seizoen van de chocolade. Kortom lekkere chocolade mag dus niet ontbreken met Pasen. En je kan dan natuurlijk kiezen voor standaard chocolade, maar het is nog leuker en feestelijker om je eigen paas chocolade te maken! Met je eigen foto en tekst maak je namelijk heel snel en eenvoudig een overheerlijke chocolade paasei of chocolade paashaas. Heel leuk om cadeau te geven tijdens de feestdagen of om natuurlijk zelf lekker van te genieten. Ben je bij iemand uitgenodigd voor een paasbrunch en wil je graag een klein cadeautje meenemen voor de gastheer -en vrouw? Dan is het erg leuk om ze te verrassen met een Milka Pasen chocobox. Je kan de Milka chocobox zelf voorzien van een persoonlijke verpakking, zo maak je er een uniek en origineel cadeau voor je familie en vrienden tijdens de paasdagen!

# Wat te doen met Pasen

Veel mensen kijken vooral ook uit naar de Paasdagen, omdat de meeste mensen dan een paar dagen vrij zijn. De paasdagen zijn dus prima geschikt om er eens lekker op uit te gaan. Maar dan komt vaak de grote vraag: Wat te doen met Pasen? Er zijn door het hele land met de Pasen genoeg leuke paasactiviteiten te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de vele paasmarkten, een paasfestival of ga gezellig met de kinderen naar een pretpark. Ook een picknick in het park, heerlijk uitwaaien op het strand of een bezoekje aan de kinderboerderij is een favoriete paasactiviteit. En als het zonnetje ook aanwezig is tijdens de paasdagen, maakt het alles net nog een beetje fleuriger. Je hoeft je dus met de paasdagen alles behalve te vervelen!