Sinds deze week hebben we bij YourSurprise een nieuwe stagiaire op de marketing afdeling: Fréderique. Ze stelt zich in dit blog graag even aan jullie voor:

Mijn naam is Fréderique Padmos, geboren en woonachtend in het Zeeuwse dorpje Bruinisse. Naast elk weekend werken in de plaatselijke viswinkel, hou ik ontzettend veel van reizen, Instagram, Facebook en het zijn met gezellige en fijne mensen.

Ik ben tweede, en laatste jaars studente aan het EuroPort Business School in Rotterdam. Hier volg ik een versnelde opleiding als marketing en communicatie medewerker. Omdat dit het einde van het tweede jaar is, betekende het dat ik weer op zoek moest naar een stage.

In mijn eerste jaar heb ik ook stage gelopen, waardoor ik mijn cv en motivatiebrief al klaar had liggen. Na wat kleine aanpassingen was deze weer helemaal up to date en klaar om verstuurd te worden. Omdat ik mijn vorige stage snel gevonden en geregeld had, dacht ik dat dit een makkie zou worden. Met veel enthousiasme heb ik naar tientallen bedrijven mailtjes gestuurd. Maar helaas, dit viel toch erg tegen. Reacties als: ‘We hebben geen tijd voor een stagiair’, ‘Dit is niet de periode dat we een stagiair zoeken’ en de grote bekende voor iedereen: ‘‘We bellen je terug’, ben ik veel tegengekomen waardoor de moed diep in mijn schoenen zakte. Een paar weken later heb ik de draad weer opgepakt en heb ik gekeken welk bedrijf nou écht bij mij past. Want zeg nou zelf, een stageperiode van 18 weken is toch wel erg lang wanneer een bedrijf niet goed bij je past.

Een jong, innoverend en gezellig bedrijf, dat is waar ik me thuis ga voelen! Met deze drive ben ik verder gaan zoeken en gaan bedenken wat voor bedrijven mij interesseerde. Op deze manier kwam YourSurprise al snel bovenaan mijn lijstje. Omdat het bedrijf dicht bij mij in de buurt is (15 minuten rijden), er bekende gezichten werken en het bedrijf al jaren sterk aan het groeien is, is dit hét bedrijf waar ik de komende tijd stage wilde gaan lopen. Ik besloot mijn motivatiebrief met daarbij mijn cv op te sturen. Binnen een paar dagen kreeg ik een reactie, en jawel ik mocht op een gesprek komen! Na een korte rondleiding en twee fijne gesprekken waarin ik mijn persoonlijke verwachtingen heb verteld, had ik al snel een goed gevoel bij dit bedrijf. Binnen een paar dagen kreeg ik al de mail met daarin een reactie dat ik vanaf de derde week van maart stage mocht gaan lopen.

En daar zit ik dan, mijn eerste week bij YourSurprise. Ik ben erg warm en met een enthousiast welkom van iedereen ontvangen. De eerste week staat in het teken van inwerken, het bedrijf en de werkwijze leren kennen, meekijken bij verschillende afdelingen en een dag meewerken bij de productie.

Ik kijk ontzettend uit naar de komende tijd en de verschillende opdrachten die ik ga uitvoeren. De komende weken hoop ik veel nieuwe dingen te leren binnen het marketinggebied bij YourSurprise. Door het werken met jonge, sociale, enthousiaste, hardwerkende en ook internationale collega’s ben ik er zeker van dat ik een leuke, gezellige en leerzame tijd tegemoet ga. En tsja, wie wilt nou niet werken tussen unieke en feestelijke cadeaus met als einddoel de cadeaubeleving en verwachtingen van klanten te overtreffen?