Naar aanleiding van de jaarlijkse ‘Internationale dag van het kinderboek’ willen wij van YourSurprise de kinderboeken even in het zonnetje zetten. Op 2 april, de geboortedag van de wereldberoemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, viert men op verschillende plaatsen ter wereld het bestaan van het kinderboek. Dit jaarlijkse initiatief is in het leven geroepen door The International Board on Books for Young People (IBBY). Ieder jaar mag een ander segment van deze organisatie het thema omtrent deze dag verzinnen en dit jaar is dat: ‘Once upon a time..’. 2 april krijgt dit jaar dus een sprookjesachtig tintje.

Sneeuwitje boekFrozen boek

 

 

 

 

 

 

Dit evenement wordt vaak gebruikt door scholen en bibliotheken om kinderen te stimuleren meer te lezen. En hoewel de meeste ouders het van huis uit hebben meegekregen om buiten school wel eens een boekje te pakken of te worden voorgelezen rond bedtijd, gebeurt dat tegenwoordig veel minder. YourSurprise geeft je graag wat meer informatie en tips over het terugbrengen van de kinderboekjes in jullie dagelijkse routine!

Boeken lezen

De komst van computers, internet en alle ontwikkelingen die daaruit voort zijn gekomen hebben onwijs veel mogelijkheden gecreëerd. Bijvoorbeeld dat jij jouw leukste cadeautjes kunt personaliseren op YourSurprise! Maar zit er misschien ook een keerzijde aan? En grijpen onze kindjes nu sneller naar de tablet in plaats van een lief kinderboek? Gelukkig kun je hier als ouders zelf een grote rol in spelen. Je hoeft die iPad helemaal niet te verbannen uit het speelkwartier, je kunt prima een leuke combinatie maken van bijvoorbeeld apps en echte boeken lezen. Koop bijvoorbeeld boekjes van characters die jouw kindje al kent van de spelletjes op de tablet. Op die manier zal hij of zij de figuurtjes herkennen en sneller geboeid zijn door de prenten in het boek.

Het is algemeen bekend dat boeken lezen bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Het stimuleert bijvoorbeeld de talenkennis, bevordert de grammatica en vergroot de woordenschat. Wanneer je jouw kindje lekker laat lezen of zelfs voorleest, zal hij of zij hier onbewust ontzettend veel profijt van hebben. Omdat lezen naast leerzaam natuurlijk vooral leuk moet blijven is het de kunst om jouw kleintje te laten lezen uit een echt speciaal boekje.

Kinderboek met naam

En de meest speciale boekjes kun jij eenvoudig zelf maken bij YourSurprise! Hoe leuk is het als jouw kleine spruit tijdens het lezen zijn eigen naam, of misschien zelfs zijn eigen foto, tegenkomt in het boek. Met een ruim aanbod aan kinderboeken met naam kun je op de site terecht voor alle leeftijden en voor zowel jongens als meisjes. De boekjes zijn op verschillende manieren te personaliseren. In sommige gevallen komt de naam van het kindje alleen terug op de kaft, maar bij een aantal boekjes worden de persoonlijke gegevens zelfs verwerkt in het verhaal zelf! Maak van lezen echt een feestje door de kleine boekenwurm zelf de hoofdrol te laten spelen in avonturen van zijn of haar favoriete vriendjes van bijvoorbeeld Dikkie Dik of nijntje.

 

Dolfje boek Woezel en Pip boek   Bert en Ernie boekje

 

Dikkie Dik boek

Voor kinderen van 2 tot 6 jaar zijn de avonturen van Dikkie Dik onwijs leuk om voor te lezen voor het slapen gaan. De rode kater, bekend van Sesamstraat, beleeft in zijn boekjes allerlei avonturen en jouw kindje kan deze avonturen letterlijk meebeleven. Dankzij het personaliseren wordt de naam van je kleintje in het verhaal verwerkt en zal hij of zij extra genieten van jullie voorleesmoment met het Dikkie Dik boek. Help Dikkie Dik raadsels op te lossen om samen lekker te kunnen slapen of krijg alvast een echt lentegevoel met het boekje ‘Dikkie Dik Renkriebels’. Ontdek alle leuke verhalen uit de Dikkie Dik boekjes en maak van lezen een feestje!

nijntje boeken

Als jij jouw kindje heerlijk wilt voorlezen of alvast een begin wilt maken met het zelf leren lezen, zijn de nijntje boeken precies waar je naar op zoek bent. Het wereldberoemde konijntje nijntje pluis wordt ook graag voorgelezen door moeder pluis en is net zo nieuwsgierig als jouw eigen kleine dreumes. Door zelf de hoofdrol te spelen in de boekjes van nijntje is jouw kindje echt betrokken bij het voorleesmoment en zal hij, samen met zijn witte knuffelige konijnenvriendje, allerlei spannende avonturen beleven.

 

Dikkie Dik boek     Nijntje boek

 

Een babyboek, tijdschrift of sprookje, bij YourSurprise worden alle boeken voor jouw kleintje met liefde gemaakt.