Moederdag staat alweer bijna voor de deur en veel mensen vragen zich nu al af wat zij dit jaar weer moeten organiseren voor hun schoon/stiefmoeder, mama of oma. Ieder jaar grijpen wij deze dag aan als de ultieme gelegenheid om onze moeders eens een beetje extra in het zonnetje te zetten. En ook dit jaar, op 8 mei, halen we weer alles uit de kast voor onze liefste mama’s. Maak samen met YourSurprise een feestje van Moederdag 2016! Wij geven je leuke tips om jouw mama te verwennen en wat leuke cadeau suggesties waarmee jij gegarandeerd punten scoort bij jouw moeder. 

Fijne moederdag

 

Moederdag

Moederdag, oftewel een dag in het teken van de moeder, is eigenlijk al een eeuwenoud gebruik. Maar het vereren van onze mama’s kwam eigenlijk in 1870 op gang in Amerika. Activiste Julia Ward How startte destijds een campagne waarbij zij een speciale dag oprichtte, die in het teken stond van de vrouw en het pacifisme. In 1907, 37 jaar later, gebruikte zij deze dag om haar moeder te eren, die tijdens de Amerikaanse burgeroorlog veel had betekend voor moeders in nood. Later besloot de toenmalige president dat iedere tweede zondag in mei voortaan Mother’s Day zou zijn en maakte het een nationale feestdag.

In Nederland werd deze traditie in 1925 overgenomen en sindsdien vertroetelen wij onze moeders een beetje extra op iedere tweede zondag van mei. We staan onszelf ’s ochtends al vroeg uit te sloven in de keuken voor een ontbijtje, beladen onze mama’s met cadeautjes en houden haar scherp in de gaten, want vandaag wordt er geen stofzuiger of vaatdoek aangeraakt! Natuurlijk vinden wij allemaal onze eigen moeder de liefste, maar Moederdag is heus niet alleen voor je eigen mama. Denk bijvoorbeeld ook eens aan je stiefmoeder, oma of schoonmoeder. Ook zij verdienen deze feestdag een beetje extra liefde. Heb jij nou geen idee waar je jouw supermama dit jaar mee moet verrassen? YourSurprise heeft speciaal voor jou een aantal leuke tips samengesteld.

Moederdag tips

Verras jouw mama met een heerlijk ontbijtje op bed. Ze vindt het hartstikke leuk om te zien dat jij tijd en moeite hebt gestopt in deze verrassing. Ga aan de slag met verse sinaasappelen, hagelslag en gekookte eitjes en laat jouw moeder smikkelen! Maak jouw Moederdag ontbijtje extra speciaal door het op een bijzondere manier te serveren. Mooie servetten of een uniek Moederdag dienblad zorgen voor een luxe uitstraling van jouw smakelijke cadeau.

Ontbijt op bed

Verzamel je schoonmoeder, mama en oma en maak er een gezellig dagje van! Er zijn ontzettend veel leuke activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden en dus perfect voor Moederdag. Wat dacht je van een heerlijke high tea of een dagje wellness? Maar voor de echte avonturiers zijn er ook meer actieve uitjes. Verleg je grenzen en ga voor een activiteit met pit! Wanneer je jouw moeder liever zelf laat kiezen wanneer jullie op pad gaan, kun je haar verrassen met een leuke ‘Belevenis’ van YourSurprise.

Bij Moederdag horen natuurlijk cadeautjes. Weet je nog hoe blij jouw mama was met de door jou geknutselde werkjes op de basisschool? Een “zelfgemaakt” cadeau doet het altijd goed. Maar je wilt je moeder toch ook een verrassing geven waar ze iets aan heeft, toch? Bij YourSurprise maak je snel en eenvoudig een persoonlijk cadeau met bijvoorbeeld een naam, foto of tekst. De perfecte combinatie van een onwijs leuk cadeau met een zelfgemaakt en persoonlijk tintje. Kijk snel op onze Moederdag pagina voor de leukste Moederdag tips!

Moederdag cadeau

Om het je nog makkelijker te maken hebben wij onze allerleukste Moederdag cadeaus al voor je uitgezocht. Iedere Moeder lust toch wel graag een kopje koffie of thee? Daarom is de Moederdag mok het ultieme Moederdag cadeau! Maar echt lekker theeleuten of genieten van een bakje koffie doe je met een smakelijk hapje erbij. Met de Milka chocolade giftbox voor Moederdag verras je jouw mama niet alleen met een persoonlijk cadeau, ze kan er ook nog uren van smikkelen. En om ’s avonds lekker te ontspannen na die superleuke dag kun je haar heerlijk vertroetelen met de speciale Moederdag beautybox. En het leuke van al deze cadeautjes is dat jij ze helemaal zelf kunt ontwerpen! Voeg een lieve tekst, haar naam en/of foto toe aan het ontwerp en bezorg jouw mama, oma of schoonmoeder een Moederdag om nooit te vergeten!

big-01-DE Moederdag beautyboxbig-04