Vaderdag 2016 valt dit jaar op 19 juni. Als kind heb ik altijd geleerd dat Moederdag op de eerste zondag in mei gevierd wordt en Vaderdag op de derde zondag in juni. Elk jaar kijk ik dus op de kalender wat de exacte datum dit jaar is.

De zoektocht naar een leuk Moederdag cadeau voor mama is voorbij, maar die voor mijn vader is nog maar net begonnen. Ook al duurt het nog een maand voordat het Vaderdag 2016 is, ik ben nu al druk aan het rondkijken en bedenken wat ik mijn vader dit jaar ga geven. Voor Moederdag weet ik altijd wel iets te verzinnen, maar als dochter vind ik dat toch altijd makkelijker dan iets voor mijn vader kopen.

Vaderdag cadeau

Mijn vader is niet zo’n standaard man, die je blij kunt maken met een fles bier of aftershave. Die standaard cadeaus kan ik dus wel vergeten als Vaderdag cadeautip. Een ontbijtje op bed zit er ook niet meer in als je niet meer thuis woont. Ja, dan kun je het nog laten bezorgen door de bakker, maar dat vind ik dan toch weer minder leuk. Vaderdag blijft voor mij toch een dag om iets persoonlijks te geven. Op de basisschool maakte je als kind altijd knutselwerkjes of je had een mooi gedicht dat je aan het bed van je vader kon voordragen. Maar ja die tijd gaat ook voorbij.

Vaderdag knutselwerk

Tips

Wat ik altijd doe als ik geen inspiratie heb is, al een tijdje van te voren, goed luisteren als je op bezoek bent bij je ouders. Misschien hoor je jouw vader wel zeggen dat zijn fietsbroek verkleurd is of dat hij een nieuwe boormachine nodig heeft. Denk vooral vanuit je vader, wat zijn zijn hobby’s, wat lust hij graag, waar gaat hij graag heen. Mijn Vaderdag cadeau in 2015 was bijvoorbeeld een groente en fruit encyclopedie. Papa is graag in de tuin bezig en had pas een cursus fruitbomen snoeien gevolgd en we vonden dit daar goed bij aansluiten.

Als je zelf niet langs kunt bij je vader kun je ook je moeder inschakelen voor tips voor een Vaderdag cadeau. Misschien vangt zij wel een keer op dat hij zegt dat hij eigenlijk nog een nieuwe fietspomp moet hebben of heeft hij een leuk weekendje weg gezien of iets dergelijks.

Verwenmoment

Op Vaderdag 2016 mag je jouw vader in de schijnwerpers zetten en dan kan niets te gek zijn. Immers verras je hem vaak maar 2 keer per jaar. Je geeft hem een Vaderdag cadeau en een verjaardagscadeau. Kerst en Sinterklaas wordt soms ook gevierd met cadeautjes, maar dat verschilt per huishouden. Maak van Vaderdag 2016 een hele leuke dag met een cadeau dat echt bij hem past!

Indoor Skydiven

Wat ik persoonlijk een echt gaaf cadeau voor Vaderdag 2016 vind, is een sessie indoor skydiven, mits je vader geen hoogtevrees heeft. Mijn vriend heeft dit een keer gedaan en ik denk dat mijn pa dit ook wel supertof vindt! Daarnaast is mijn pa ook helemaal gek van pure chocolade. Ik denk dat ik hem dit jaar dan ook maar een chocolade hart van pure chocolade voor Vaderdag ga geven met een leuk design en zijn naam erop. Zeker weten dat hij daar van zal smullen! Maar niet verklappen he?

Vaderdag chocolade hart