Nog een klein maandje en dan is het weer de dag om al onze (huis)dieren te vertroetelen. Ieder jaar op 4 oktober is het internationale dierendag. Je kunt natuurlijk denken aan allerlei dieren accessoires zoals een voerbak met naam, hondenhalsband, kussen of iets van snoepjes, maar je mag jezelf ook wel verwennen op dierendag.

Iedereen vindt zijn of haar huisdier de liefste, schattigste of leukste. Zo heb ik het allerliefste, maar vooral ook gekste konijntje van de wereld. Elke keer als ik een foto van hem zie of hem zie huppelen in zijn ren, word ik weer verliefd. Zelf vier ik dierendag niet per se op 4 oktober, maar gewoon het gehele jaar door. Hij is dan ook wel een beetje verwend. Zo heeft hij een heuse konijnenvilla met een ruime ren erbij. Zijn deurtje van het hok staat overdag altijd open waardoor hij lekker kan rond rennen. Elke ochtend krijgt hij een klein stukje brood en een aai over zijn bol. ‘s Avonds krijgt hij schoon water, een bakje brokjes en vers hooi.

Konijn pluis

Hij heeft ook een balletje waar snoepjes in zitten die er pas uitkomen als hij er flink mee heen en weer rolt. Dat houdt hem lekker bezig en is goed voor de beweging. Zijn hokje verschoon ik regelmatig zodat hij een lekker schoon plekje heeft om te wonen. Ook als het ‘s nachts heeft ingeregend zorg ik dat hij een droog plekje in zijn hokje heeft voordat ik naar mijn werk ga. Zelf vind ik het ook fijn om schone en droge kleren aan te hebben, dus heeft hij daar ook recht op. Het liefste zou ik hele dagen bij hem zitten, alleen maar om te kroelen. Helaas kan dat niet en moet ik gewoon werken.

Mis jij je huisdier ook overdag? Dan zijn er verschillende manieren om hem of haar toch bij je te hebben. Wat dacht je van een prachtige fotostandaard voor op je bureau? Of een mooie poster boven je bed. Met een foto en de naam van je huisdier erop heb je altijd jouw favoriet in de buurt. Meer huisdieren, geen punt! Maak dan een collage van alle foto’s en laat die afdrukken op een van de leuke dieren cadeaus.

fotoluikIn de vakantie mocht ik ook nog op mijn neefje zijn schildpadden oppassen. Ik moest wel aan zijn snoepjes denken want die kreeg hij altijd zo rond 3 uur. Toen zijn moeder zei dat ik dan aan het werk had en hij die week geen snoepjes zou krijgen was hij toch wel een beetje teleurgesteld. Een week zonder zijn schildpadden vond hij wel heel moeilijk, maar gelukkig heeft hij een sleutelhanger met een foto van ‘Stoffel’, zo had jij hem toch bij op vakantie! Uiteraard hield ik hem ook op de hoogte via zijn moeder hoe het met de schildpadjes ging.

Sleutelhanger

Mijn schoonvader is helemaal gek van papegaaien en heeft ze zelf ook altijd gehad. Hem kan ik op dierendag wel blij maken met een legpuzzel met een mooie foto van een aantal parkieten. We gaan immers richting de winter waarbij het ’s avonds vroeg donker is. Een fotopuzzel is dan een leuke manier om de tijd te verdrijven ’s avonds. Zeker weten dat hij hier vrolijk van wordt op deze donkere dagen!

puzzel

Vrienden van ons zijn pas verhuisd en hebben sinds kort ook een pup. Een leuke verrassing op Dierendag zou een huisnaambord zijn met hun namen en een foto waar zij samen met de pup opstaan. Zo weet iedereen wie er hier allemaal woont. Om de visite te laten weten dat hier iemand het fort bewaakt kun je ook nog een leuke deurmat maken met een strenge of juist superlieve foto van de hond. Zeker weten dat dit de visite opvalt als ze binnenstappen! DeurmatWil je het liefst jouw lieveling elke minuut van de dag bij je? Denk dan eens aan een telefoonhoesje met een foto erop. Het hoesje geeft jouw smartphone bescherming tegen krassen en stoten en hij ziet er gelijk een stuk leuker uit. Met zo’n dierachtig hoesje heb je 2 dingen in één, je hebt namelijk de hele dag je lieverd bij en je beschermt je smartphone waarmee je foto’s van hem of haar maakt.

Telefooncase

 

 

Je hebt nog een maand de tijd om te bedenken wat je jouw (huis)dier wilt geven op Dierendag en welke foto’s je kiest voor een leuk cadeau voor jezelf. Maak er vooral een gezellige dierendag van en verwen je trouwe vriend(jes) met lekkers en veel knuffels. En denk erom: iedere dag is eigenlijk een beetje dierendag!