Koffiedag

Koffie, zonder dit bijna magische brouwsel zouden heel veel van ons de dag niet kunnen beginnen. Word jij ook zo blij van de geur van verse koffie in de ochtend? Er zijn heel veel verschillende soorten koffie liefhebbers. Zo zijn er de dubbele espresso mensen, zij hebben een drukke dag voor de boeg. Dit zijn de mensen die staan te springen om de dag te beginnen, letterlijk, want met zo’n dosis cafeïne zullen ze voorlopig niet stil zitten. Daarnaast zijn er de mensen die graag een eigen kopje koffie zetten. Wakker worden met de geur van verse koffie in huis en een warm kopje koffie in je hand, dit is zeker weten een geluksmomentje! Vergeet de koffie-lovers niet die het liefst een Grande-extra-shot-chocolade-chip-halfvolle-melk-zonder-slagroom-extra-karamel-latte drinken. Als je geen ervaren Starbucks barista bent is er geen touw aan vast te knopen. 


Voor iedereen die zichzelf hierin herkent en iedereen die er een beetje tussen zweeft heb ik goed nieuws! Zet je koffie maar even neer want van dit nieuws ga je zeker weten een gat in de lucht springen en we willen geen koffie verspillen natuurlijk (of die witte bloes vies maken van jezelf of de persoon naast je). Op 8 September is het Nationale Koffiedag! Ja, echt waar, geen grapje, er is echt een speciale dag die in het teken staat van onze favoriete dagstarter! Niet alleen is dit het perfect excuus om een extra kopje koffie te drinken, jippie, maar ook om te denken aan de mensen die ervoor zorgen dat wij hiermee onze dag kunnen starten. De mensen die koffiebonen verbouwen werken heel hard en krijgen maar weinig betaald. Op Koffiedag wordt stil gestaan bij de eerlijke handel van koffiebonen. Wij hebben de beste manieren op een rijtje gezet om van een heerlijk kopje fairtrade koffie te genieten.

Mok bedrukken

Dienblad met foto

Onderzetters

Chocolade

Mok bedrukken

Het maakt niet uit hoe erg we van koffie to-go houden omdat het zo lekker makkelijk is, maar op sommige dagen gaat er gewoon niks boven je eigen brouwsel. Maak op Koffiedag zelf van je kopje koffie heel gemakkelijk iets speciaals. Heb je bijvoorbeeld al eens geprobeerd kruiden bij de gemalen koffiebonen in de koffiefilter te doen? Denk hierbij aan kaneel of vanille. Ook minder voor de hand liggende kruiden zoals kruidnagel, gember, anijs en nootmuskaat kunnen je koffie extra smaak geven. *Waarschuwing: als je collega’s dit proeven ben je meteen de meest gevraagde koffiemaker van het kantoor.* Vaak pakken we uit gewoonte bij het inschenken van onze eigen gemaakte koffie naar een bepaalde mok die vaak ‘mijn mok’ wordt genoemd. Maak het officieel jouw mok door je naam en/of je foto erop te drukken. Een mok bedrukken met een uniek design zorgt ervoor dat hij meteen opvalt in de keukenkastjes, dus geen uren meer zoeken. Daarnaast kan niemand meer per ongeluk jouw mok gebruiken omdat je naam er deze keer écht op staat!

Mok met naam mok met foto

Dienblad met foto

Koffie is super veelzijdig. Is het buiten koud? Drink een lekker warm kopje koffie om op te warmen. Is het juist heel warm? IJskoffie is de oplossing! Naast de standaard kop koffie is er ook koffie-ijs, koffiekoekjes, koffie desserts (zei er iemand tiramisu?) en zijn er ontelbaar veel recepten waarin koffie wordt gebruikt. Verras een koffie-lover op Koffiedag met een picknick in de tuin met verschillende koffies en koffie lekkernijen. Zet alles op een mooi dienblad en ga lekker in de tuin zitten om te genieten. Een dienblad met foto is op Koffiedag natuurlijk onmisbaar. Heb je een leuke foto van jezelf of je favoriete koffie drinker in een gezellig koffie tentje of van prachtige latte-art? Laat deze foto op het dienblad printen als verrassing voor thuis of op het werk.

dienblad met tekstdienblad met foto

Onderzetters

Onderzoekers hebben veel voordelen ontdekt aan koffie. We wisten allemaal natuurlijk al dat je er energie van krijgt, maar wist je dat er ook essentiële voedingsstoffen in zitten? Klinken deze voedingsstoffen als riboflavine, mangaan, pantotheenzuur en niacine niet super gezond? Verder kan koffie je concentratie verhogen. Kan je na een kopje koffie ook ineens multi-tasken? Dan ken je vast wel de bekende koffiekringen die een kop koffie kan achterlaten op (belangrijke) papieren. Een geoefend koffie drinker weet dat een onderzetter je redder in nood kan zijn. Wordt de held van het kantoor door, speciaal in het teken van Koffiedag, onderzetters aan te schaffen. Laat hier een leuke foto, tekst of logo op printen. Je bent meteen de held van al je koffie drinkende vrienden en collega’s!  

onderzetters met teksthartvormige onderzetters

Chocolade

Aan koffie drinken zitten voordelen, precies hetzelfde geldt voor het eten van chocolade! Chocolade is goed voor je geheugen en er zitten antioxidanten in, hoe meer cacao in de chocolade hoe gezonder deze is volgens de onderzoekers. Hoe toevallig is het dat koffie en een stuk chocolade ook heel goed samen gaan? Belgische chocolade staat bekend om zijn goede kwaliteit en heerlijke smaak. De Belgische Callebaut chocolade die YourSurprise gebruikt zorgt altijd weer voor een heerlijke verrassing. Speciaal voor Koffiedag kan je iemand verrassen met chocolade met een foto of tekst erop. Lekker samen genieten van een kopje fairtrade koffie en chocolade, wie wordt hier nu niet blij van?

chocolade hart
Is Koffiedag nu al je favoriete dag? Dan heb ik geweldig nieuws! Er is ook nog een Internationale Koffiedag. Deze valt of 29 september. De internationale Koffiedag wordt voornamelijk uitgebreid gevierd in de regio’s waar koffiebonen worden verbouwd, maar dat neemt niet weg dat je er zelf ook een feestje van kunt maken. 😉