Chocoladedag

 

Ode aan chocolade! Zit je bij de gedachte aan chocolade al te watertanden? Als je aan een reep chocolade begint kun je dan ook niet meer stoppen tot deze helemaal op is? Choco-holics unite! Vergeet je verjaardag, want 13 september word je nieuwe favoriete dag van het jaar! Een speciale dag gewijd aan chocolade en al de verrukkelijke desserts, ijsjes en taarten en andere vormen waarin we ervan kunnen genieten. Nu weten we allemaal dat een goede planning belangrijk is op een dag als deze. Heb je bijvoorbeeld wel genoeg chocolade in huis? Heb je de kaasfondue de vorige keer wel goed schoongemaakt zodat je het kan gebruiken als chocolade fondue? Wordt het warm weer en heb je een koeltas in je bezit zodat je geliefde chocolade niet smelt? Dit zijn maar een paar voorbeelden van een goede voorbereiding, want zeg toch zelf, een kans om ongegeneerd heel de dag chocolade te eten wil je niet aan je neus voorbij laten gaan! Hier volgen nog een aantal tips om het beste uit Chocoladedag 2016 te halen:

Chocolade hart

Chocotelegram

Chocolade lolly

Chocolade cadeau

 

Chocolade hart

13 september is het internationale chocolade dag en dat mag gevierd worden! Fun feitje: dit is de geboortedatum van de oprichter van de Hersey Chocolate Company, Milton S. Hersey.
Chocolade is onlosmakelijk verbonden aan de liefde. Het is een populair cadeau op Valentijnsdag en om te geven tijdens een (eerste) afspraakje met iemand. Op chocolade dag vieren we vooral onze liefde voor chocolade! Wat doe je nu eigenlijk op chocolade dag? Juist, chocolade eten en het liefst natuurlijk de hele dag door. Stel je vrienden op de hoogte door ze (heel subtiel) een chocolade hart te sturen! Op deze manier kan iedereen genieten van lekkere Belgische chocolade op chocolade dag. Belgische chocolade is wereldwijd bekend om de intense smaak en uitstekende kwaliteit. Hebben wij even geluk dat België ons buurland is! Een tripje naar België op chocolade dag is daarom ook sterk aan te raden. Moet je op deze dag werken dan is het Belgische chocolade hart een mooie compromis.   

large-07

Chocotelegram

Vier chocolade dag met je mede choco-holics. Stuur een uitnodiging voor je eigen chocolade party in stijl met een de Chocotelegram. Dit is een uitnodiging die volledig uit chocolade is gemaakt, beter kan niet toch? De chocotelegram brengt iedereen meteen in de goede sfeer en dient als een voorproefje voor al het andere lekkers dat op ze wacht op 13 september. Nu iedereen is uitgenodigd gaan we verder met de voorbereidingen van de chocoladedag party.  

Maak toch maar die kaas fondue schoon, want zodra je proeft van je eigen chocolade fondue ben je jezelf dankbaar. Zorg dat je genoeg lekkers in huis hebt om in de chocolade fondue te dopen. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, banaan, marshmallows en koekjes.  
4x12-nl

Chocolade lolly

Chocolade dag word internationaal gevierd. Ook in Nederland komen chocolade liefhebbers bijeen. Een voorbeeld hiervan is het ‘Wereld Wijde Chocolade Dag 2016’ evenement in Arnhem op zondag 11 september. Hier worden workshops met chocolade gegeven en zijn er tal van chocolade lekkernijen en dranken te verkrijgen. Nu wonen we jammer genoeg niet allemaal vlak naar Arnhem en moeten we misschien wel een eindje reizen om hier aanwezig te kunnen zijn. Ben je onderweg naar dit evenement met een aantal vrienden en hebben jullie dringend een dosis cacao nodig? De chocolade lolly bied uitkomst! Laat een leuke foto van jou en je vrienden op de chocolade lollies printen om extra stylish voor de dag te komen. Want zeg nu zelf, op chocolade dag mag het toch allemaal extra speciaal zijn? De chocolade lolly geeft je net even die choco-kick die je nodig hebt om de reis naar het evenement te overbruggen. Chocolade verslaafd? Nee hoor! Onderzoek wijst uit dat je pas verslaafd kan raken als je 25 kg pure chocolade per dag zou eten, die chocolade lolly voor onderweg kan dus prima!    

chocolade-lolly-hart-puur

Chocolade cadeau

Van chocolade word je blij, die hebben we niet alleen zelf ondervonden maar dit is ook in onderzoeken vastgesteld! Wat is er leuker dan mensen blij maken? Word de Sinterklaas van chocolade dag en verras je vrienden met een lekker chocolade cadeau! Geef bijvoorbeeld een chocolade letter cadeau. Bij een chocolade letter denk je misschien nog wel een beetje te veel aan Sinterklaas maar je kan dit chocolade cadeau extra speciaal maken met een foto die op de chocolade letter word gedrukt (in kleur!). Ben je een echte keuken prins(es)? gebruik een chocolade letter als ingrediënt voor je lekkerste chocolade recepten. Smelt dit chocolade cadeau bijvoorbeeld om te gebruiken in de ‘Chocolate and Salted Caramel Cake’ van Jamie Oliver. Om je vingers bij op te eten!

chocolade-letter-melk