Zet het alvast in je agenda: 4 oktober dierendag! De dag om alle dieren eens flink te verwennen en ze een speciale dag te bezorgen. Verwen ze met heerlijk eten, leuke speeltjes of lekkere snoepjes. Knuffel ze eens extra en verras ze met een leuk cadeautje.

Zelf heb ik thuis een kat, genaamd Rambo en omdat ik hem met dierendag een leuke dag wil bezorgen heb ik alvast wat leuke ideetjes bedacht om hem met dierendag eens flink in het zonnetje te zetten. Wil jij met dierendag ook iets speciaals voor je kat doen? Dan hoop ik je met dit blog te inspireren.

# Kattenkoekjes

Soms heeft je kat wel een lekkere verwennerij verdient. En zeker op dierendag mogen snoepjes voor je kat natuurlijk niet ontbreken. Kattensnoepjes zijn heel makkelijk zelf te maken. Dus ga aan de slag op dierendag en laat je kat smullen van je zelf gemaakte snoepjes.

Je hebt nodig:

  • 150 gram bloem
  • ½ blikje tonijn
  • 1 eetlepel fijngeknipte peterselie
  • 1 eetlepel zonnebloem olie
  • 1 ei

Meng alle bovenstaande ingrediënten met de mixer door elkaar en kneed er daarna een stevig deeg van. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een grote lap. Als het deeg te plakkerig blijft kun je nog wat bloem toevoegen. Steek nu met koekvormpjes allemaal koekjes uit de lap deeg en leg de koekjes op een stuk bakpapier op de bakplaat. Bak de koekjes in 20 minuten af en laat ze daarna afkoelen.

Daarna kun je jouw kat verwennen met overheerlijke koekjes!

0e3da5e0e88120b0953574e2abe9da38

 

 

 

 

 

 

# Persoonlijke kattenvoerbak

Een leuk cadeau voor je kat mag op dierendag natuurlijk niet ontbreken. En waar maak je jouw kat nou gelukkiger mee dan met zijn dagelijkse kostje eten. Maak het eten voor je kat elke dag nog leuker door een unieke kattenvoerbak te laten bedrukken met de naam van je kat. Maak je ontwerp af met een van de leuke designs en jouw kat zal zeker blij worden van zo’n mooi cadeau.

Voerbak

 

 

 

 

# Kattenspeeltjes

Katten zijn dol op spelen. Door te spelen ontwikkelen ze zichzelf en raken, zeker de ‘binnenkatten’, hun energie kwijt. Daarnaast zorgt spelen met je kat ervoor dat de band tussen jouw en je kat versterkt. Dus hoe leuk is het daarom om met dierendag volop te spelen met je kat. Dit kan natuurlijk met een gekocht speeltje uit de dierenwinkel, maar veel leuker is om het kattenspeeltje zelf te maken.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is:

  • takje, zweepje of stokje
  • touw
  • enkele verrtjes en/of koordjes
  • naald en draad

Bevestig het touwtje aan het door jouw gekozen ‘hengsel’. Hang aan de andere kant van het touwtje de koordjes, draadjes en veertjes. Je kunt deze aan het touwtje bevestigen met naald en draad. Et voilà, nu heb je een superleuk kattenspeeltje voor je kat. Beweeg het stokje met het touwtje en veertjes eraan heen en weer en laat je kat proberen het te pakken.

867e9d42816a1782b8c586f8af5098b6

 

 

 

 # Kroelen met de kat

Een ding wat zeker op dierendag niet mag ontbreken is kroelen met je kat. Het ligt natuurlijk aan het karakter van je kat, maar de meeste katten zijn dol op knuffelen. Dit laten ze dan ook merken door te gaan spinnen. Als een kat spint dan zijn ze immens tevreden en genieten ze van de aandacht. Dit is voor zowel je kat als voor jou natuurlijk iets wat iedere dag fijn is, maar zeker op dierendag hoort een knuffelpartijtje erbij.

aa05fb6c3e52bbb325ff966c4beea61c

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopelijk heb ik alle kattenliefhebbers met dit blog kunnen inspireren met wat leuke dierendag tips. Heb je zelf nog leuke tips om kattenspeeltjes of kattensnoepjes te maken? Deel ze dan hieronder in een reactie!

Ben je meer een hondenliefhebber? Kijk dan ook eens bij onze hondencadeaus.