Van 5 – 16 oktober is het weer kinderboekenweek! Het thema dat dit jaar centraal staat is “opa’s en oma’s” onder het motto; “voor altijd jong!”. De kinderboekenweek wordt vaak uitgebreid behandeld op de basisscholen. Kinderen van groep 3 tot en met groep 8 gaan met de Kinderboekenweek aan de slag. Ze lezen boeken die te maken hebben met het thema van dit jaar en bespreken die in de klas. Daarnaast komen schrijvers langs op scholen of in bibliotheken om voor te lezen uit hun boeken en om kinderen enthousiast te maken om boeken te gaan lezen of zelfs schrijven.
Ik heb de leukste kinderboekenweek boeken voor je op een rijtje gezet. Bij alle hardcover boeken, die bij YourSurprise besteld worden tijdens de Kinderboekenweek ontvang je gratis het mini boekje “Ye & Bo op bezoek bij opa Stok”.

 

Groep 1 & 2

Groep 3 & 4

Groep 5 & 6

Groep 7 & 8

 

Groep 1 & 2

Wat is er leuker dan een leuk verhaal dat iemand aan je voorleest of een mooi prentenboek? Dit jaar is het natuurlijk extra leuk als opa of oma een verhaal voorleest omdat dit bij het thema van de kinderboekenweek hoort. Boeken zorgen voor uren lees- en kijkplezier. Het blijft natuurlijk heel gezellig om samen met mama of oma op de bank te zitten die je voorleest. Speciaal voor het thema van Kinderboekenweek is er het boek “Van oma mag dat wel” van Carry Slee. Lees daarna samen met papa of opa de avonturen van Olli, een olifant die allemaal grappige avonturen beleefd met zijn vriendjes. De hilarische illustraties zorgen voor een gezellig gekke middag.
Van oma mag dat wel

Groep 3 & 4

Zelf leren lezen is super leuk! Oefen samen met opa, oma, je ouders of je grote broer of zus om net zo goed te worden in lezen als zij. Hoe meer je oefent hoe beter je wordt natuurlijk. Dan wil je natuurlijk wel een leuk boek lezen. De avonturen van Kikker en beertje zijn een leuke manier om je leesvaardigheid te verbeteren. Nu kan je zelf ook een rol spelen in dit bekende kinderboek. Nu je zelf kan lezen en schrijven is het zelf bijhouden van een vriendenboekje natuurlijk super leuk! Laat al je vriendjes en vriendinnetjes in het vriendenboekje Supervrienden schrijven. Dit is leuk om later in terug te kijken!

 Kikker en beertje

Groep 5 & 6

In groep 5 en groep 6 worden kinderen steeds beter in lezen. Het liefst willen ze iedereen voorlezen en daarom is het op deze leeftijd super leuk om een nieuw boek te krijgen voor Kinderboekenweek. Een boek waar kinderen zich in kunnen herkennen zijn natuurlijk favoriet. Denk bijvoorbeeld aan een boek van over hun favoriete sport. Het boek “Saar wil winnen” is te personaliseren zodat jij op de kaft staat en als hoofdpersoon in het boek voorkomt en niet Saar. Dit unieke avontuur vindt plaats op een hockeyclub. Is jouw (klein)kind ook een dromer? Een boek over de ruimte is dan een spannend boek voor veel leesplezier. Dit boek is ook te personaliseren met een naam en persoonlijk berichtje.    

Saar wil winnen

Groep 7 & 8

Lezen en voorlezen is niks speciaals meer, dat doen ze in groep 7 en 8 al heel makkelijk. Deze kinderen hebben daarom iets meer uitdaging nodig met moeilijkere boeken. De letters mogen allemaal klein en er zijn minder afbeeldingen nodig om toch het verhaal te begrijpen. De spannende avonturen van Rosa in het boek “Hoe overleef ik mijn vakantie?” zijn grappig en herkenbaar. Dit boek staat bovendien bomvol met praktische survival tips! Ben je meer een fan van voetbal? Het boek “het geheim van de voetbalgame” is dan zeker een aanrader! Je bent zelf de hoofdrolspeler in dit spannende boek. Een heerlijk boek om op een gure herfstdag helemaal in te verdwijnen.

Het geheim van de voetbalgame

 

We hopen je in dit blog wat verder geholpen te hebben in de zoektocht naar nieuwe boeken om (voor) te lezen tijdens de kinderboekenweek. Spreken deze boeken jou niet aan? Kijk dan eens tussen alle kinderboeken van YourSurprise. Hier zul je vast en zeker het kinderboek vinden dat je zoekt!