Daar komt de bruid, daar komt de bruid… Je bent uitgenodigd voor een huwelijksfeest van een mooi bruidspaar. Dit is een bijzonder moment en jij mag daar bij zijn. Het feestje wordt natuurlijk extra leuk wanneer jij een speciaal cadeau geeft. Lees daarom snel onze huwelijkscadeau tips.

Welk bedrag als huwelijkscadeau?

De eerste vraag die bij je opkomt is: hoeveel geef ik uit aan een huwelijkscadeau? Het ligt er natuurlijk maar net aan van wie de bruiloft is. Trouwt je beste vriendin met haar prins op het witte paard? Dan geef je daar vast wat meer aan uit dan aan je collega die je nog maar net kent. Tenslotte kan niemand in je portemonnee kijken. Geef dus uit waar jij je goed bij voelt.

Wanneer geef je een huwelijkscadeau?

Etiquette zegt hierover dat je dit tot een jaar na de bruiloft kan geven. Toch is het gebruikelijker om op de bruiloft zelf of vlak erna een cadeautje te geven. Ben je aanwezig bij het huwelijksfeest? Dan staat er soms een tafel waar je het cadeau neer kan zetten. Tip: zet dus wel even je naam op een kaartje of het cadeau, dan weten ze wat je hebt gegeven. 

Wat geven als huwelijkscadeau?

Maar dan het lastigste van allemaal. Wat geef je het bruidspaar? Soms hebben ze een cadeaulijst waar alle wensen op staan. Dat maakt het natuurlijk helemaal eenvoudig. Je kunt ze ook verrassen met een origineel huwelijkscadeau. Geef ze bijvoorbeeld een Moët & Chandon champagne pakket met gegraveerde glazen. Hier kun je de datum van de bruiloft in laten graveren, of de namen van het bruidspaar. Een ander mooi cadeau is een houten snijplank. Ontwerp zelf met onze leuke designs een mooie snijplank.

Hebben deze tips je nog niet helemaal overtuigd? Geef dan geld als huwelijkscadeau. Dit kun je op een creatieve manier inpakken, waardoor het er alsnog erg leuk uitziet. Of bekijk onze andere gepersonaliseerde huwelijkscadeaus.